top of page

10 τρόποι για να βοηθήσετε τον οδοντίατρο σας

1.Ενημερώστε τον οδοντίατρο σας για οτιδήποτε αφορά τη γενική σας υγεία. Ακόμα και αν δεν θεωρείτε σημαντικές αυτές τις πληροφορίες πολλές φορές μας βοηθούν για να διαγνώσουμε ένα πρόβλημα στη στοματική σας κοιλότητα.

2.Ενημερώστε πάντα τον οδοντίατρο σας για οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή ακολουθείτε ακόμα και για τη λήψη παυσίπονων. Κρατήστε πάντα σημειωμένο τι φάρμακα πήρατε και τι ώρες τα πήρατε.

3.Οταν κάθεστε στην καρέκλα μην φοβάστε. Αν φοβάστε ζητήστε να σας εξηγήσει ο οδοντίατρός σας τι ακριβώς θα κάνει στο στόμα σας. Δεν είναι ντροπή. Η άγνοια για τα προβλήματα και τις θεραπείες που γίνονται μέσα στο στόμα σας είναι και ο καλύτερος σύμμαχος του φόβου.

4.Αν κατά τη διάρκεια της οδοντοθεραπείας στα δόντια σας πονάτε, να το πείτε. Δεν είναι ντροπή. Ο πόνος είναι ένα στοιχείο για το οποίο θέλουμε να έχουμε γνώση. Πολλές φορές το νερό που πετάει ο τροχός ψύχει το δόντι και «παγώνει» . Αυτό το αίσθημα είναι διαφορετικό από ότι ο πόνος του δοντιού, του ούλου κλπ. Διαχωρίστε το τι αισθάνεστε. Η σύγχρονη οδοντιατρική έχει τα μέσα ώστε να απαλύνει αν όχι να εξαλείψει τον πόνο σε κάθε οδοντιατρική πράξη. Να θυμάστε. Όταν πονάτε, πονάμε και εμείς.

5.Μην περιμένετε να πονέσετε. Η αναμονή του πόνου σας στρεσάρει και άμα έρθει τότε ψυχολογικά τον μεγεθύνετε.

6.Να είστε ήρεμοι όταν κάθεστε στην καρέκλα. Ιδιαίτερα στις εξαγωγές. Όσο πιο αγχωμένοι είστε τόσο επεκτείνεται και ο χρόνος εργασίας καθώς ουσιαστικά συγκρατείτε το δόντι προς εξαγωγή μέσα στο φατνίο.

7.Μην αναπνέετε από το στόμα. Αναπνεύστε από τη μύτη σας. Τα χνώτα συχνά θαμπώνουν τα καθρεφτάκια με αποτέλεσμα να επεκτείνεται ο χρόνος παραμονής σας στην καρέκλα. Ιδιαίτερα όταν λαμβάνουμε αποτυπώματα και ιδιαίτερα το αποτύπωμα της άνω γνάθου, θα νιώσετε ότι σας κλείνει η αεροφόρος οδός από το στόμα. Μην ανησυχείτε δεν θα πνιγείτε. Μπορείτε να αναπνέετε κανονικά από τη μύτη.

8.Μην περνάτε το δικό σας φόβο στα παιδιά σας. Επιλέξτε τον οδοντίατρο που θεωρείτε εσείς καλύτερο και αφήστε το παιδί σας να έχει από μόνο του την οδοντιατρική εμπειρία. Το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιού και οδοντιάτρου πρέπει να χτιστεί μεταξύ τους χωρίς παρακάλια και χωρίς ψέματα. Θα εκπλαγείτε για το πόσο καλύτερα τα πάει το παιδί σας με τον οδοντίατρο από εσάς.

9.Αφήστε τον οδοντίατρο σας να σας εξετάσει επιμελώς. Μην τον διακόπτετε με ερωτήσεις πριν τελειώσει την εξέταση. Αφενός δεν θα μπορέσει να σας δώσει σαφής απαντήσεις, αφετέρου συχνά ξεκινάμε την εξέταση από την αρχή.

10.Οργανώστε το πλάνο θεραπείας με τον οδοντίατρο σας. Δώστε του πληροφορίες για τον τρόπο ζωής σας και το χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε. Ο σωστός προγραμματισμός διευκολύνει και εσάς και τον οδοντίατρο σας.

- See more at: http://www.dental-blog.gr/symboules/131-10-tropoi-odontiatros.html#sthash.hMXywG6a.dpuf

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page